IKONY SVĚTOVÉHO DESIGNU - Patricia Urquiola

Výstava je pořádána za spolupráce se společností KONSEPTI  http://www.konsepti.com

Patricia Urquiola se narodila v Oviedu ve Španělsku v roce 1961 a nyní žije a pracuje v italském Miláně.
Vystudovala Fakultu architektury nejprve na Polytechnické univerzitě v Madridu a poté v Miláně, kde absolvovala v roce 1989 s diplomovou prací, kterou vedl Achille Castiglioni.
V letech 1990 až 1992 působila jako asistentka na přednáškách Achilla Castiglioniho a Eugenia Bettinelliho na Polytechnické univerzitě v Miláně a na E.N.S.C.I. v Paříži.
V letech 1990 až 1996 vedla kancelář výzkumu a vývoje nábytkářského studia De Padova a podepsala se pod různé produkty spolu s Vicem Magistrettim.
Od roku 1993 do roku 1996 se ve spolupráci s dalšími architekty věnovala architektonickému navrhování výstavních prostor, restaurací a obchodů.
V roce 1996 se stala ředitelkou designérské skupiny Lissoni Associati.
V roce 2001 si otevřela vlastní studio, v němž se věnuje designu produktů, architektuře, instalacím a vytváření uměleckých konceptů.


Design produktů

Patricia navrhuje pro značky Agape, Alessi, Andreu World, Artelano, Axor, B&B Italia, Bart Design, The City of Bilbao (město Bilbao), Bisazza, BMW, Bosa, Budri, Chevalier Edition, Il Coccio, De Padova, De Vecchi, Dior, Driade, Emu, Fasem, Salvatore Ferragamo, Flos, Foscarini, Gallotti&Radice, Gandia Blasco, Glas Italia, Kartell, Kettal, Kvadrat, Maurice Lacroix, Liv’it, Louis Vuitton, Peter Mabeo, MDF Italia, Molteni, Moroso, Mutina, Olivari, Panasonic, Paola Lenti, Rosenthal, Champagne Ruinart, San Lorenzo, Tronconi, Viccarbe.
Poskytuje poradenské služby značkám Moroso, Honda, LG, Panasonic a dalším institucím, jako je například vláda Singapurské republiky nebo Qatar Museum Autority (Správa katarských muzeí).
Je uměleckou ředitelkou značky Mutina.

www.patriciaurquiola.com

using allyou.net